Проблеми с контузии преди полуфинала с Германия притесняват селекционера на италианския национален отбор Чезаре Прандели.

Най-сериозно е положението с халфа Даниеле де Роси и защитника Игнацио Абате. И двамата напуснаха терена вчера в мача с Англия заради мускулни травми. Смяната на Абате – Кристиан Маджо, пък получи втори жълт картон и е наказан за двубоя с германците.

Като допълнение Джорджо Киелини получи травма в бедрото и пропусна снощната драма с англичаните. Подобно е положението с Тиаго Мота, който пък получи травма на тренировка, а в мача с Англия беше в групата, но така и не напусна резервната скамейка.

Така проблемите в дясната зона на защитата засега се очертават най-сериозни пред Прандели, ако Абате не се възстанови. По принцип за този пост беше планиран Доменико Кришито, но той беше изваден от състава, тъй като е разследван за уреждане на мачове.

Всъщност Прандели пробва в началото на първенството защита с трима в линия, като основна фигура тогава беше Даниеле де Роси, който сега също не е напълно здрав. Така освен Леонардо Бонучи и Андреа Бардзали, адзурите могат да пуснат в игра и Андреа Огбона от Торино, който до момента няма записана минута на Евро 2012.