Нападателят на Болоня Родриго Паласио заяви, че основната причина за страхотната победа 4:3 над Бреша в Серия А е бил гневът на наставника Синиша Михайлович. Макар и сърбинът да пропусна мача на своя тим заради втория курс на химиотерапия, очевидно комуникацията му с отбора на почивката е била повече от красноречива.

„Хрътките” губеха с 1:3 в резултата на полувремето, ала след това стигнаха до три безответни попадения, които ги изкачиха до второто място във временното класиране. Разбира се, и изгонването на Даниеле Десена в 48-ата минута също беше значимо условие, което подпомогна обрата.

„Без никакво съмнение да играем срещу 10 души беше решаващо за развитието на срещата”, коментира Паласио, който вкара един от головете и асистира за победния. „Вече се бяхме настроили да излезем за втората част с огромна решимост, глад и силен характер.”

Макар срещата да бе първа за Болоня без лекуващия се Михайлович на пейката, Паласио обясни в подробности, че неговото присъствие в съблекалнята е било осезаемо. „Михайлович беше бесен на почивката и той ни предаде това послание. Опитахме да използваме тази енергия, когато се върнахме на терена. Благодарение на неговия манталитет играхме по такъв начин”, добави Паласио.