Актуалният носител на Купата на Италия Лацио допусна първата си загуба през сезон 2019/2020 в Серия А. Римският гранд стъпи накриво при гостуването си на СПАЛ и допусна обрат от 1:0 до 1:2. Решителното попадение за домакините от Ферара падна в продължението на срещата.

Двубоят започна толкова добре за „лациалите”, които едва ли можеха да предположат как ще приключат нещата. Още в 10-ата минута Фелипе Кайседо разтресе лявата греда, а 6 по-късно футболистите на Симоне Индзаги получиха правото да изпълнят дузпа. Чиро Имобиле беше безупречен от бялата точка и отбеляза – 0:1

До края на полувремето гостите имаха още две много чисти ситуации, с които да убият и без друго поразклатената воля на съперника. Луис Алберто и Кайседо обаче направиха сериозни пропуски.

СПАЛ излезе силно променен и зареден с нова енергия след паузата. Така в 63-ата минута след изпълнение на ъглов удар домакините изравниха. Ненад Томович свали топката за Андреа Петаня, а бившият футболист на Милан със свиреп изстрел от въздуха прониза мрежата зад Томас Стракоша – 1:1.

Оттук нататък Лацио беше много сериозно натикан в собствената си половина и на свой ред трябваше да отбива атака след атака. В крайна сметка това поведение не сработи и във втората минута Ясмин Куртич взриви трибуните. Изстрел на Габриел Стрефеца беше блокиран от защитник на Лацио в наказателното поле, ала топката отскочи към Куртич, който без проблем наказа излезлия извън позиция вратар – 2:1.

Бреша - Болоня 3:4

източник: Gulliver/Getty Images

По същото време, когато Лацио изгуби във Ферара, на „Марио Ригамонти” Бреша и гостите от Болоня изиграха без никакво съмнение мача на кръга. „Хрътките” успяха да се измъкнат от много тежка ситуация и след като изоставаха първо с 0:2, а сетне и с 1:3, се добраха до победа с 4:3.

Само до 19-ата минута Бреша успя да дръпне с две попадения, след като Алфредо Донарума се разписа на два пъти срещу тима на Синиша Михайлович, който отново изгледа срещата от болницата, където преминава втори курс на химиотерапия. В 36-ата минута Матия Бани успя да намали пасива на „рособлу”, ала само 6 по-късно Андреа Чистана отбеляза и Бреша се оттегли на почивка с аванс от 3:1.

Това, което промени хода на срещата, беше вторият жълт и респективно червен картон на Даниеле Десена, присъден му за симулация в 48-ата минута. Болоня се вдигна на щурм и в 56-ата Родриго Паласио се възползва от асистенцията на Рикардо Орсолино – 3:2.

Четири минути след него Стефано Денсвил изравни резултата, за да може в 80-ата минута Паласио да върне жеста на Орсолини, който заби победния гол – 3:4.

Така в класирането Болоня е втори със 7 точки и без нито една загуба, отстъпвайки само на лидера Интер (9 т.). Бреша със своите 2 поредни загуби е 13-и с актив от 3 пункта. Лацио се намира на 8-а позиция с 4 точки, докато СПАЛ излезе 13-и с първата си победа за сезона.