Селекционерът на Италия Роберто Донадони се изказа не особено ласкаво за капитана на Рома и основна част от „Скуадра Адзура” Франческо Тоти. Според наставника, Тоти не е нищо повече от останалите национални състезатели.

Донадони обсъди бъдещето на халфа в селекцията му, като потвърди, че мястото на Тоти в нея не е сигурно, както и на останалите, и той няма да получи никакво специално отношение.

„Мястото на Тоти ще бъде обсъждано, точно както на всеки друг. Футболист, който е здрав и няма проблеми, е играч, годен за групата. Когато говорим за национален отбор, всички са важни, всички са основни играчи, иначе щяхме да сме като всеки един обикновен клубен тим.”

Донадони получи доста критика, откакто пое „Скуадра Адзура”, особено след слабия старт на евроквалификациите. Положението му обаче постепенно се подобрява и Италия има добри шансове да се класира за финалите.

„Сред многото ми недостатъци, аз имам и едно хубаво качество – бързо забравям, гледам напред,” заяви развеселено Донадони.

Той се изказа и по предложението за намаляване на отборите в Серия А, за да се събират по-малко мачове на топ отборите. „”Съгласен съм, календарът е твърде натоварен,” завърши Донадони.