Националният селекционер на Италия Роберто Донадони разкри, че не е могъл да скрие емоциите си след победата над Шотландия в Глазгоу, като описа този момент, като един от най-великите в целия му живот.

Треньорът на „адзурите” можеше да загуби работата си, ако тимът не се бе класирал за Евро 2008, и самият специалист призна, че напрежението, от този факт и избил на повърхността, след снощния успех, с който Италия се класира за финалите догодина.

„Обикновено, знам как да прикривам емоциите си. Този път малко се поувлякох – нали?”, каза Донадони пред италианските медии.

„Просто исках да поздравя момчета веднага, след като се класирахме, още преди да се приберем в съблекалнята, дори си изцапах и обувките от калта на терена”, продължи той.

„Сега се надявам, че ще изживеем още много такива щастливи моменти. Моя вина е, че преди, когато бях футболист, при победа над даден съперник, се прибирах в съблекалнята – да, щастлив наистина, но само толкова. През всичките години, които съм дал на футбола, никога не се бях чувствал толкова щастлив, колкото снощи”, призна още Донадони.