Националният селекционер на Франция Раймон Доменек не показа и капка благодарност към бранителя на Италия Кристиан Панучи, който с гола си в 90-та минута срещу Шотландия класира, както „адзурите”, така и „петлите” на финалите на Евро 2008.

Защитникът вкара за 2:1 в допълнителното време на квалификацията с Шотландия и с това донесе успеха за Италия, а косвено и за Франция.

На въпрос по-рано днес, дали е благодарен на бранителя за голямата услуга, Доменек отговори: „Въобще не харесвам Панучи, но добре – благодаря му. Това, че Италия ни помогна не ме топли много, тъй като ние бяхме готови за нашата среща с Украйна в сряда.”

Доменек и Панучи имат своята история, след като през 2001 година френският специалист изсипа купища обиди и критика по адрес на италианския футболист, докато играеше за Монако.

„Този футболист притежава всички дефекти, които могат да се крият в един състезател. Това е най-големият измамник, когото познавам. Виждал съм доста проблемни играчи сред италианските бранители, но този бие всички. Губене на време, дърпане на фланелки, влизане отзад”, добави Доменек.