Ветеранът Антонио ди Натале може да и да става на 37 години след по-малко от два месеца, но апетитът му за голове не е намалял. Звездата на Удинезе си постави сериозни цели до края на кампанията, която вероятно ще е последната в кариерата му. 

Бившият италиански национал иска да реализира поне пет гола, за да закръгли сметката си в Серия А на 200 попадения. А впоследствие иска да продължи да бележи, за да задмине идола си Роберто Баджо. 

"Няма да крия, че искам да мина границата от 200 гола в Серия А, защото това ще е страхотно постижение и за мен, и за отбора ми. След това искам да мина и постижението на Баджо от 205 попадения."

"Ако го сторя, ще съм много щастлив, защото Роберто винаги е бил един от идолите ми. За мен ще е истинска чест името ми да стои редом до неговото за такова постижение", сподели Ди Натале пред вестник "Ил Матино". 

В момента ветеранът е на седмата позиция във вечната ранглиста на реализаторите в италианския футбол със 195 гола. Лидер в нея е легендата Силвио Пиола с 274. От действащите играчи само Франческо Тоти има повече реализирани попадения от Ди Натале, като има на сметката си 235, което му отрежда и втората позиция. 

Нападателят беше пред отказване от футбола това лято, но реши да остане на терена поне още един сезон и веднага показа, че решението му е било правилно, защото не спира да вкарва.