Нападателят на Рома Матиа Дестро почти сигурно няма да попадне в разширения състав на Италия за Мондиал 2014. Съществува минимална вероятност играчът, който наниза хеттрик през уикенда, да получи шанс от селекционера Чезаре Прандели през месец май.

Причината, поради която имащият на сметката си 13 гола в шампионата футболист няма да присъства в 35-членната група, е прословутият етичен кодекс на треньора. Повиканите ще се съберат на 14 и 15 април за медицински тестове, но Дестро вероятно няма да бъде сред тях заради наказанието от три мача, което му бе наложено заради удар срещу защитника на Каляри Давиде Астори.

Освен това в двубоя срещу сардинци острието получи и своя пети жълт картон, заради което санкцията му нараства с още една среща. Рома обжалва наказанието, тъй като заради него Дестро най-рано ще играе на 9 май в дербито срещу Ювентус. Това е само четири преди първите пет души от разширения състав на „скуадра адзура“ да отпаднат.

Въпреки това има много малка вероятност Дестро да премине подробен медицински тест в началото на следващия месец. По същото време подобни изследвания ще има и за легионерите на Италия Марко Верати, Тиаго Мота, Салваторе Сиригу (Пари Сен Жермен) и Емануеле Джакерини (Съндърланд).