Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели ще включи Антонио Касано в разширения си състав за Мондиал 2014, но ще остави извън него Франческо Тоти и Лука Тони. Това гласят първите прогнози по повод предстоящия избор на 23 играчи, който специалистът трябва да направи.

Следващата седмица Прандели ще обяви група от около 35 футболисти, които да преминат двудневни физически тестове в Коверчано като част от подготовката за Световното първенство.

От тях наставникът ще отсее нужните 23-ма, а „Кориере дело Спорт“ събщава, че освен Джанлуиджи Буфон и Андреа Пирло сред тях няма да има други играчи над 35-годишна възраст.

Дуото от Ювентус – Буфон на 36, Пирло на 35 – ще бъдат единствените изключения от принципа, който ще попречи на играчи като Франческо Тоти и Лука Тони да бъдат конкуренция.

Също така изданието отчита, че Антонио Касано ще бъде в разширения състав заедно с други опитни играчи като Тиаго Мота и Алберто Джилардино.

От по-младите надежди се счита за сигурно, че Матиа Дестро и Чиро Имобиле ще бъдат сред първоначалният списък от 35 футболисти.