Макар че започна обещаващо, дебютът на Кристиан Буки като треньор на Пескара завърши като истинска катастрофа, след като тимът му загуби с 1:2 при гостуването на Аталанта в 28-ия кръг.

„Делфините“ уволниха Кристиано Бергоди след само 1 спечелена точка в 8 мача и това даде шанс на някогашния нападател да запише първи мач като наставник в Серия А.

Домакините от Бергамо започнаха в добро темпо и рано можеха да стигнат до гол, но Джерман Денис от няколко метра не успя да прокара топката под вратаря. Последва добавка на Иван Радованович, която също бе избита.

В 24-ата минута доста изненадващото Пескара успя да открие. Гаетано Д'Агостино проби до границата на наказателното поле и със свиреп удар в далечен ъгъл направи безпомощен Андреа Консили.

Само десет минути по-късно обаче Аталанта получи шанс да се върне в мача и не го пропусна. Дамяно Дзанон препъна Джакомо Бонавентура в наказателното поле, а Денис излъга Пелицоли при дузпата и прати топката в обратния ъгъл.

През втората част домакините успяха да осъществят пълен обрат с нов гол на Денис в 67-ата. Нападателят се измъкна от опит за изкуствена засада и с удар от въздуха заби топката под гредата.

Така Пескара се превръща в основен фаворит да остане на дъното след изиграването на кръга. „Делфините“ имат 21 точки на 18-ото място, колкото и намиращите се пред и зад тях Сиена и Палермо. Аталанта пък се се озова на 11-ото място с 33 точки.