Капитанът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро се опита да успокои феновете на тима след загубата у дома от Милан с 0:1 снощи.

Поражението е трето поредно за бианконерите и общо 6-о за последните 8 мача. Трагичното представяне напоследък вбеси тифозите, които обстрелваха терена с факли на почивката на вчерашния мач.

Привържениците на Старата госпожа също така издигнаха транспарант с цитат от легендата на тима Джампиеро Бониперти с текст: „В Юве победа не е най-важното. Това е единственото, което има значение.”

„Феновете са разстроени и е разбираемо, че те са разочаровани”, заяви Алекс Дел Пиеро, който има огромен авторитет сред запалянковците на Ювентус.

Домакинското поражение от Милан е 7-о в последните 11 мача на бианконерите в Серия А и торинският вестник „Tuttosport” директно поиска уволнението на треньора Луиджи Дел Нери, като излезе с голямо заглавие на първа страница, гласящо: „Назначете Джанлука Виали!”

Виали, който е бивш мениджър на Челси, игра в Юве от 1993 до 1996 година, като вкара 53 гола в 145 мача. Той не е работил като треньор от 2002 година, когато бе начело на английския Уотфорд.