Генералният директор Джузепе Марота Ювентус заяви след поражението с 0:1 от Милан снощи, че треньорът Луиджи Дел Нери е бъдеще на тима и отговорността ще бъде поделена.

Изказването на Марота, който в лятото дойде при бианконерите от Сампдория в пакет с Джиджи Дел Нери идва след 6-ата загуба на Юве в последните 8 мача. Ако се гледат срещите на Старата госпожа в Серия А, статистиката също е срамна – 7 поражения в последните 11 мача.

Представянето на Ювентус в другите турнири също беше трагично на фона на историята на тима – отпадане от Лига Европа още в груповата фаза след 6 мача без нито 1 победа (6 равенства в 6 срещи) и елиминация за Купата на Италия на 1/4-финал след поражение с 0:2 у дома от Рома.

Отделно от това Юве е 7-и в Серия А и е заплашен от некласиране дори в Лига Европа догодина, освен че почти сигурно ще пропусне Шампионската лига за втора поредна година.

Неучастието в ШЛ води до големи финансови загуби и това се видя от последния отчет за финансовото състояние на тима.

Въпреки всичко това, след загубата от Милан, която е 3-а поред в последните 3 кръга на Калчото, Бепе Марота заяви: „Дел Нери е нашето бъдеще и отговорността ще бъде поделена.”

„Клубът трябва да направи обективен анализ и да разбере дали треньорът е виновен за тази ситуация.”

„Важното сега е да върнем спокойствието в състава и се надявам някои от контузените играчи да се върнат на терена”, заяви Джузепе Марота.