Наставникът на Ювентус Джиджи Дел Нери заяви след загубата с 0:3 от Наполи, че тимът му все пак върви в „правилната посока”. Спецът обясни, че в „старата госпожа” не разполагат с финансовите средства на Манчестър Сити, затова са взели Лука Тони, а не някой по-скъп футболист.

„Градим отбор като работим в дългосрочен аспект. Разбира се, загуби като тази са болезнени. Но могат и да ти помогнат да се поучиш. Трябва да анализираме тези мачове внимателно”, коментира Дел Нери.

„В момента минаваме през трудна ситуация. Загубихме много важни играчи като Фабио Куалиарела, Винченцо Якуинта и Фелипе Мело. Те щяха вдигнат нивото на тима ни. Имаме известни проблеми, които трябва да елиминираме”, добави той.

Ювентус бе свързван с евентуален трансфер на Един Дзеко. Вместо това обаче, футболистът финализира трансфера си в Манчестър Сити срещу 27 милиона лири.

„Взехме Тони за заместник на Куалиарела. Това е добър вариант за нас. Защото определено няма как да се борим с тимове като Сити, които разполагат с толкова много пари. Мисля, че досега сме изградили добър отбор. На прав път сме”, завърши наставникът на Ювентус.