Наполи стана единственият отбор в челната шестица на Серия А, който постигна победа в 19-я кръг. Неаполитанци се наложиха с 3:0 в дербито срещу Ювентус и излязоха на второ място във временното класиране. Тимът е с 36 точки, четири по-малко от лидера Милан, и две повече от изместения на трета позиция Лацио.

Милан и Палермо регистрираха равенства в този 19-ти кръг, докато Лацио, Рома и Юве загубиха.

Едисон Кавани бе големият джокер за Наполи, като реализира и трите попадения за победата на тима. Той наказа Юве в 20-та и 27-та минути, а в 54-та тотално разстрои „Старата госпожа” с трети гол във вратата на Сторари.

Старши треньорът на Ювентус Луиджи Дел Нери разчиташе на Амаури и Лука Тони в атака, но и двамата нямаха възможност да се разпишат. Наставникът извърши и трите си смени в началните 20 минути на второто полувреме, пускайки Дел Пиеро, Гросо и Мота, но дори това не успя да обърне развоя на срещата.

Наполи успя разумно да опази аванса си, и не допусна никакви грешки, които да направят финалните моменти критични. И двата състава имаха още възможности да се разпишат, но до повече попадения не се стигна в нито една от вратите.