Даниеле Де Роси ще пропусне двубоя на италианския национален отбор по футбол срещу Малта, след като получи контузия в бедрото и напусна принудително терена при равенството 2:2 срещу България в първия мач от световните квалификации.

Де Роси не беше напълно здрав преди мача и усложненията се появиха в 75-та минута, когато Чезаре Прандели беше направил всичките си смени и халфът принудително напусна терена, оставяйки тима си с човек по-малко.

„Де Роси е усетил внезапна болка в бедрения мускул и трябваше да прекрати участието си в мача. В събота ще направим медицински изследвания, за да установим дали той ще се завърне по-рано в Рим. Там той ще премине допълнителни тестове, за да уточним характера на неговата травма. Лошото е в това, че контузията се получи в десния крак, чийто глезен пострада миналата седмица“, заяви шефът на медицинския щаб на италианците Енрико Кастелачи.

Италия ще играе срещу Малта във вторник в Модена. Де Роси отпада със сигурност от двубоя, а същото може да се случи и с Клаудио Маркизио, който изпитва болки след мача в София.

„Маркизио се удари в рекламна табела и получи прорезни рани на краката и ръцете. Тези неща обаче могат да бъдат възстановени доста бързо“, каза още Енрико Кастелачи.