Агентът на Франк де Бур засипа бившия тим на своя клиент – Интер с множество нападки. Гуидо Алберс обвини футболистите на „нерадзурите“ за уволнението на наставника.

Престоят на Де Бур начело на гранда от Милано продължи точно 84 дни, в които той загуби половината от всичките мачове (14), в които беше начело. Шефовете на Интер реагираха и го освободиха, а начело застана Стефано Пиоли, който определено вдигна отбора на крака.

Въпреки това агентът на Де Бур продължава да твърди, че съдбата на клиента му е била незаслужена. Той обвини играчите в непрофесионално поведение. „Сега Франк изчаква за някой важен проект, който да съвпада с идеите му. Затова можем да отхвърлим вероятността да започне работа някъде незабавно“, каза Алберс.

Интер плаща солидна компенсация на Де Бур

„Ние получихме предложения и искам да отбележа, че не са едно и две. Още в деня, в който напуснахме Интер, получихме серия обаждания. Франк обаче желае да започне с нужното време за подготовка.“

„Отворени сме към всяка лига, тъй като Франк е треньор от страхотно качество и няма да има проблеми с адаптацията. В Интер той не получи нужното време за работа. Всички бяха наясно, че ще мине известен период, в който той да положи идеите си. Франк не получи шанс. Интер е топ отбор, всичко е фантастично и не би трябвало да има съмнения по този въпрос, но треньорът има нужда от повече време. Все пак колкото и кратък да бе престоят му там, той си го спомня с добри чувства.“

Роналд де Бур: Интер не даде време на брат ми

„За негово съжаление там се обърка повече от едно нещо. Поведението на някои футболисти не беше най-доброто. Имаше такива, които се считаха за суперзвезди. Франк имаше определена идея за отбора в главата си, но съставът беше твърде голям. През лятото трябваше да се направят продажби. Това не се случи, а през януари някои играчи, които не бяха нужни, си тръгнаха – като например Фелипе Мело“, завърши Алберс.