Отборът на Палермо победи с 2:1 Дженоа в мач от италианската Серия А, а и двете попадения за домакините бяха дело на българския национал Ивайло Чочев.

Бившият халф на ЦСКА се разписа в 9-ата и 30-ата минути на двубоя. При първото си попадение Чочев се оказа на точното място, след като успя да довкара отбитата от вратаря топка. При втория си гол, Чочев стреля технично и прокара топката между краката на стража след асистенция на Дибала.

В началото на второто полувреме гостите от Генуа успяха да върнат едно попадение чрез Яго Фалке. Крилото се разписа след колективна грешка в отбраната на Палермо, а при гола останаха сериозни съмнения за засада. В крайна сметка Палермо успя да удържи преднината си до края на двубоя и благодарение на двата гола на Чочев, записа нов успех в шампионата.

Във временното класиране Палермо заема 11-ото място, изравнявайки се по точки с десетия Интер. И двата тима имат по 41 точки, но "нерадзурите" са и с мач по-малко - срещу градския съперник Милан.

Само преди седмица Чочев реализира и дебютния си гол в Серия А, при успеха с 3:1 над Удинезе.

Ивайло Чочев

източник: Gulliver/Getty Images

Ивайло Чочев

източник: Gulliver/Getty Images

Ивайло Чочев

източник: Gulliver/Getty Images

В друг мач от днес Рома направи грешна стъпка при домакинството на Аталанта, завършвайки 1:1. Франческо Тоти откри още в 3-ата минута от дузпа, но гостите успяха да върнат попадението 20 минути по-късно, отново от дузпа. Изравнителният гол за Аталанта бе дело на Джърмън Денис.

Емполи също изненада, след като не успя да се справи с фалиралия тим на Парма. Двубоят приключи при 2:2.

По-късно днес е дербито между Интер и Милан.

Ето и всички резултати от днес:

Сасуоло – Торино 1:1

Киево – Удинезе 1:1

Емполи – Парма 2:2

Палермо – Дженоа 2:1

Рома – Аталанта 1:1

По-късно

Каляри – Наполи

Интер - Милан