Нападателят на Милан Алесио Черчи призна, че направил погрешен ход през лятото, когато напусна Торино, за да заиграе в Атлетико Мадрид.

Италианецът беше преследван от малшанс през целия си престой в испанския шампион, като контузии му попречиха да направи нормална подготовка, а след това и да се бори за титулярното място. В крайна сметка през януари той беше преотстъпен в Милан, който пък прати на „Висенте Калдерон“ Фернандо Торес.

„Аз също очаквах повече от себе си. Знаех, че ми предстои трудна година, понеже не направих добра подготовка“, коментира Черчи след снощната победа на „росонерите“ с 3:1 над Каляри.

„Исках да дойда в Милан през лятото, но очевидно трябваше всички да сме на едно мнение, за да се случи това. Направих грешен избор и ако мога да върна времето назад, ще постъпя различно.“

„Дойдох в Милан, за да играя футбол. Мога да наваксам физическата си подоготовка само с мачове. Знам, че сезонът започна накриво за мен, но нистина искам да дам всичко от себе си и да бъда отново онзи Черчи, на когото всички се възхищаваха“, допълни нападателят.