Челси е на крачка да се отърве от трансферната си издънка Хуан Куадрадо, поне за този сезон. Лондончани се договориха с Ювентус за преотстъпването му до края на сезона, но без никаква опция за откупуване след това. 

Очаква се трансферът да бъде финализиран до 48 часа, като все още има детайли за доуточняване. "Старата госпожа" ще плати 1.5 млн. евро за възможността да ползва колумбиеца този сезон. 

Има обаче и едно важно условие. Заради това преотстъпване, "сините" са се разбрали с "бианконерите" да получат първа опция за преговори следващото лято за евентуалната продажба на Пол Погба. 

Френският халф е в трансферния списък на почти всички европейски грандове - Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал Мадрид, Байерн, ПСЖ и кой ли още не. Челси дори предложи 120 млн. евро за него, но на "Стамфорд Бридж" са наясно, че няма да могат да го купят това лято и затова си правят мост за следващото. 

Ако всичко в уточняването на детайлите е наред, Куадрадо ще бъде в Торино в понеделник вечерта, за да мине прегледи. Най-късно във вторник ще бъде представен пред феновете, след като подпише договора си.