Ръководството на Ювентус е все по-близо до успешното привличане на Хуан Куадрадо под наем от Челси до края на сезона. Според италианските медии това ще струва само 1,5 милиона евро.

Както е известно, колумбиецът така и не можа да се адаптира към реалностите на английския футбол и очевидно няма да попада в плановете на Жозе Моуриньо през настоящата кампания. В момента на него му се търси нов отбор, като „сините“ са съгласни на варианта първо да го преотстъпят, а в договора да фигурира опция за откупуване.

В момента агентът на 26-годишния играч е в Лондон, за да ускори процеса. И Челси, и Юве се надяват Куадрадо да си възвърне формата в Серия А, където преди блестеше с екипа на Фиорентина. Именно по тази причина англичаните платиха над 32 милиона евро през януари.

Все още не е ясно дали „бианконерите“ ще са в състояние да си позволят пълния размер на заплатата, която колумбиецът получава на „Стамфорд Бридж“. Ако италианците останат доволни от услугите му, то почти сигурно в края на кампанията ще има разговори с Челси за постоянен трансфер.