Няколко от водещите издания в Италия докладваха, че вече има принципно споразумение Винченцо Монтела да стане новият треньор на Фиорентина. Според информациите, които остават непотвърдени на този етап, договорът на специалиста ще бъде до юни 2020 година.

Днес официално се случи раздялата на „виолетовите” с досегашния наставник Стефано Пиоли заради слабите резултати в последно време. Тимът се намира в серия от 6 поредни мача без успех в Серия А, като след 5-те последователни ремита дойде и поражението 0:1 от закъсалия Фрозиноне.

„Скай Италия”, „Спортиталия”, „Тутомеркатоуеб” и други твърдят, че обявлението за повторното идване на Монтела ще се случи възможно най-скоро. Наставникът бил уточнил основните детайли по договора, по силата на който ще довърши настоящата кампания и ще води тима също през следващата.

Вярва се, че наставникът ще получава по 1,5 милиона евро годишна заплата. В договора е предвидена и опция за удължаването му. Най-вероятно Монтела ще проведе първата си тренировка още утре.

За 44-годишният италианец това е завръщане на „Артемио Франки”, където той работи в периода 2012-2015, ръководейки тима в 153 официални срещи. След това работи в Сампдория, Милан и Севиля, като последните две назначения завършиха с уволнения в един и същи сезон.

Като наставник на Фиорентина Монтела има актив от 81 победи, 32 равенства и 40 загуби. Той е без работа вече почти 1 година, след като Севиля го уволни на 28 април 2018-а.