Полузащитникът Марсело Брозович е получил предложение за нов договор от Интер със срок до юни 2021 година. Хърватинът почти сигурно ще подпише споразумението, в което има и освобождаваща клауза на стойност 50 милиона евро.

Халфът беше обект на няколко оферти от други клубове през лятото. Ювентус имаше мераци да го привлече, като продължи тенденцията да отмъква най-големите звезди от директните си съперници (Гонсало Игуаин от Наполи и Миралем Пянич от Рома). В последния ден от летния пазар и Челси изпрати конкретно предложение, но така или иначе Брозович си остана в Милано.

След като „нерадзурите“ удържаха на тези атаки, сега те мислят как да подсилят позициите си по отношение на бъдещи оферти. Така ръководството ще предложи на Брозович договор, който ще удължи настоящото му споразумение с 2 сезона – от 2019 до 2021 година. Заплатата на футболиста ще бъде почти удвоена – от 1,4 милиона евро годишно до 2,5 милиона.

Най-сериозното нововъведение си остава освобождаващата клауза за 50 милиона евро. Тя донякъде и гарантира, че Юве няма да успее да сложи ръка върху Брозович, като клубовете от чужбина ще имат предимство.