Халфът на Интер Марсело Брозович вече е решил, че иска да напусне отбора, но клубът държи това да се случи при неговите условия. Това означава, че „нерадзурите“ няма да позволят на хърватина да премине в Ювентус, а го натискат да приеме една измежду офертите на Евертън и Стоук Сити.

Брозович от доста време не се чувства съвсем комфортно на „Джузепе Меаца“, а и заради финансовите неуредици на Интер беше ясно, че тимът ще трябва да продаде поне един от водещите си играчи. Основните претенции на Брозович бяха за това, че заслужава по-висока заплата, която да отговаря на приноса му.

Юве по принцип следи отблизо случващото се в лагера на един от преките си конкуренти. В Интер обаче са твърдо решени да отбият всяка атака на торинци. Стоук Сити и Евертън са предпочитаните дестинации, макар че „нерадзурите“ не смятат да намалят финансовите си претенции. Те държат да получат сума от порядъка на 25-30 милиона евро за Брозович и нито цент по-малко.

Стоук Сити вече показа, че може да възроди кариерата на футболисти, провалили се в Интер. По-рано същият път извървя Джердан Шакири, който бе купен за 17 милиона евро, а сега е една от звездите на Висшата лига.