Валери Божинов издаде пред Gazzetta dello Sport, че има сделка за трансфер между Партизан и бившият му отбор Ювентус. Не за неговия обаче. Става въпрос за привличането на Никола Миленкович, който играе за сръбския тим.

19-годишният централен защитник е кадър на школата на Партизан и има 16 мача за мъжете през този сезон.

Божинов: Ако можех да върна времето, щях да остана в Парма

"Има много добри и млади играчи тук. Никола Миленкович, Неманя Михайлович и Душан Влахович. Но за преминаването на Миленкович в Ювентус, остава само да го обявят официално. Той е много добър защитник. Дръпнах го настрани и му казах: Не искаш да застанеш пред Буфон преди да си придобил самочувствие. Ювентус си е Ювентус". Той ме попита стотици въпроси за "бианконерите" и гледахме заедно техен мач срещу Милан.", сподели той за бъдещето на неговия съотборник.

Валери още миналата есен коментира за интереса на Ювентус към Миленкович.

Божинов се обясни в любов, мечтае за завръщане в Лече

Божинов също си припомни времената си в Ювентус и сподели, че легендата на клуба Павел Недвед му е бил като брат.

"Недвед ми беше като брат. Бяхме съквартиранти една година. Веднъж имахме уговорка да ходим заедно на почивка, но той не се появи и се оправда със следното: "Съжалявам, трябваше да тренирам".

С какво се забавлява Божинов по Коледа?

Футболистът разказа и интересна история за стража на "черно-белите" Джанлуиджи Буфон.

"Буфон ще бъде вечна легенда. Поне пет отбора го искаха, когато пратиха Юве в Серия Б, включително Челси. Но той остана. Веднъж той ми каза: "Валери, трудно е да останеш, но ще бъде много по-трудно да се върнеш, напуснеш ли веднъж.", сподели Божинов за времето си в Италия.

Лично Павел Недвед препоръчал Божинов на Аниели