Българският нападател Валери Божинов за пореден път изрази огромното си желание някой ден отново да се завърне да играе в Италия. 

Кариерата на голмайстора на Партизан тръгна именно от Апенините, и той се надява да може пак да играе за италиански клуб, като дори посочи Лече като мечтана дестинация.

Пред Calciomercato.com Божинов сподели за развитието си в Партизан, и разказа много любопитни неща и се обясни в любов на Италия и местната култура.

"Всичко върви чудесно, вече съм в Партизан от година и половина, надявам се да успея да докажа тук колко струвам. Най-после късметът малко ми се усмихна, това е голям клуб, с невероятна история и страшни фенове. В Италия съм свикнал с напрежението от страна на агитката, така че тук не ми е тежко, оставям си сърцето на терена за тях. Надявам се да успея да вкарам 30 гола за Партизан и така да се запиша в историята на клуба," споделя българинът.

"От Ювентус ми се обаждаха за Миленкович, защитникът, роден 1997-ма година, потвърждавам това. Казах само хубави работи за него, той е готов. Може би не за титуляр, но е готов за Ювентус. Голям талант."

"Договорът ми изтича през юни, и наистина, много искам да се върна в Италия. Надявам се някой спортен директор, треньор, президент, да се сети за Божинов. Имам опит, на 30 години съм и съм гладен за изява," направи си малко реклама нападателят. "Сега обаче италианският футбол се е променил, залага се много на младите."

"Бих се върнал където и да е в Италия, но предпочитам Серия А с Лече. Ако съм Божинов, какъвто съм сега, това е благодарение на Лече, на града, на Корвино, на Зденек Земан. Бих играл за Лече дори в Серия В, ако се нуждаят от мен. Лече е моят дом, никога няма да забравя хората, града, клуба. От Парма до Флоренция, навсякъде съм бил добре приет. Не забравяйте и Верона, и Торино. Благодарен съм на всички. Но Лече е на първо място в сърцето ми, имаме специална връзка."

"Зденек Земан ми беше като баща, както и Корвино. Той наистина третира играчите си като лимони, направо ги изстисква. Но той винаги иска най-доброто за играчите си, това е причината. Така израстваш. Италианският футбол има нужда от Земан."

"Абсолютно, Италия е страната, на която дължа всичко, обичам я безкрайно. Бях в Палермо за Италия-България, и усетих любовта на хората. В центъра всеки ми предлагаше нещо, кроасан, кафе, какво ли не... А аз дори не играх в този мач! Затова Италия е страхотна страна. И ми липсва, много ми липсва."