Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини ще напусне поста си вероятно до края на сезона. Самият той коментира положението си и ситуацията в отбора, който заема незавидното 17-о място в Серия А и се бори за оцеляването си.

"Винаги съм споделял идеите си с треньорите, но никога не съм вземал решенията за състава", коментира Дзампарини.

"Имахме 7 точки преднина пред Фрозиноне, при пристигането на Якини, а сега разстоянието от този съперник е само 1 точка. Мога да потвърдя, че не ми харесва настроението в отбора. Фрозиноне и Карпи играят с душата си, с настроение, раздават се до край във всеки един мач. Обезпокоен съм от ситуацията, говорих с футболистите, за да разбера настроението в съблекалнята", коментира още той.

"След разговор с Якини той хвърли оставка, но аз помолих капитана на отбора Стефано Сорентино да уговори треньора да остане, Не приех оставката му и той ще готви тима за мача с Наполи", допълни президентът на Палермо.

"Футболистите трябва да играят за победа срещу Наполи", каза още Дзампарини.

"Опитвам се да мотивирам играчите, те не отстъпват по класа на отборите в първата половина на класирането. Ще си подам оставката или тази седмица, или другата, или в края на сезона. Дори говорих преди 3 месеца с Джовани Трапатони дали иска да стане президент на клуба, той отказа, но аз взех решение да си тръгна", допълни президентът на тима от Сицилия.

"Не ми харесват разговори за изпадането на отбора", коментира още той.   


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS