Шефът на италианската Серия А Маурицио Берета подкрепи президента на Лацио Клаудио Лотито, който е под обстрел от страна на феновете на тима, искащи оставката му.

Берета седна до Лотито в мача срещу Сасуоло през уикенда, и след това изказа подкрепата си: "Не бива да се откъсваме от реалността. Лотито успя да предотврати фалита на този клуб, донесе добри резултати, и отборът се движи уверено в европейските клубни турнири. Спечели и Купата и Суперкупата на Италия - резултатите са в негова полза".

"Мисля, че трябва трудът му да бъде уважаван," продължи Берета, който управлява италианската елитна лига от 2011-та. "Лотито и останалите клубни президенти в момента се стараят да спазват определени правила на спортния мениджмънт и финансов баланс. Въпросът е, че сега се подхожда по-логично към управлението."

"Да имаш силен отбор зависи от възможността да го управляваш, зависи от феновете да успеят да поддържат своя отбор, оставяйки го да се развива. Смятам, че всеки един трябва да направи оценка. Резултатите говорят в полза на Лотито," допълни босът на Серия А.

"Феновете не бива да забравят реалността и възможностите на клуба. При Лацио, реалността е, че отборът се спаси от банкрут. Фактите са такива, и един по-спокоен климат около отбора може да му помогне да постигне целите си," завърши Маурицио Берета.