Наставникът на Болоня Синиша Михайлович удържа на дадената дума и се зае с пълни сили да води битката си с левкемията без излишно забавяне. Още днес 50-годишният специалист постъпи в болница за първите етапи на своето лечение.

В събота следобед тактикът обяви пред света за своя сериозен здравословен проблем, който ще го извади от футбола за неопределен период от време. Пресконференцията беше много емоционална, а на нея наставникът заяви, че във вторник ще започне битката със заболяването.

Тази вечер обаче Болоня публикува официално съобщение, че Михайлович е стартирал по-рано престоя си в болница „Сант’Орсола”.

„Той го каза в събота по време на пресконференцията: Нямам търпение да вляза в болница. Колкото по-скоро стартирам лечението, толкова по-скоро ще го завърша.”

„Синиша Михайлович още веднъж удържа думата си: в съгласие с медицинския щаб на Болоня и хематологичния департамент в болница „Сант’Орсола”, треньорът извърши своето постъпване в заведението днес, макар то да беше първоначално планирано за утре.”

„В атака от първия миг, точно както обеща. Ние ще бъдем там с него. Форца Синиша!”, написаха от клуба.

Левкемията е вид рак на белите кръвни телца и костния мозък. Тестовете на Михайлович ще приключат утре и ще стане окончателно ясно специфичния тип на заболяването, с което сърбинът ще трябва да се справя.