Два от закъсалите в класирането на Серия А тимове не успяха да излъчат победител в битката помежду си. СПАЛ и Емполи приключиха при 2:2 на стадиона на "бяло-сините" и не помогнаха особено на каузите си по оцеляване. 

Ясмин Куртич даде аванс на домакините в самото начало, но още до почивката гостите сътвориха пълен обрат с попаденията на Франческо Капуто и Раде Крунич. Тиаго Чонек от СПАЛ беше изгонен малко след подновяването на играта, но дори и с десетима на терена тимът успя да изравни. Точен пак беше Куртич. 

Иначе мачът започна по перфектен начин за домакините. Още в 5-та минута те получиха корнер, от който Паскуале Шатарела центрира перфектно за Ясмин Куртич и той с глава щеше да скъса мрежата за 1:0 и ранен аванс за тима си. 

Но той не се задържа дълго. Още в 24-та минута Раде Крунич даде страхотен пас за Фрачнеско Капуто в полето на Емполи, той напредна и въпреки че имаше защитници на гърба си, успя да мушне топката в мрежата за 1:1. 

Пет минути след този гол Куртич изпусна да даде отново аванс на СПАЛ, а това беше наказано от гостите в 43-та минута, когато осъществиха пълния обрат. Тогава Раде Крунич изстреля един снаряд от около 30 метра и препарира слисания вратар на съперника. 

Така при 2:1 в полза на Емполи дойде и почивката, а малко след нея изглеждаше, че всичко за "бяло-сините" умира. Още в 49-та минута Тиаго Чонек беше изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу откъсващ се съперник и тимът му доигра мача с човек по-малко. 

Но въпреки това развитие, храбрите домакини не се предадоха. И стигнаха до изравняването в средата на второто полувреме. Тогава в 66-та минута Мануел Ладзари центрира страхотно от десния фланг и топката беше качена отново на главата на Ясмин Куртич, който пак беше безпощаден - 2:2. 

До края на мача този резултат се запази и двата тима трябваше да се примирят само с по точка. Така поне СПАЛ остана над съперника си в класирането с 14 точки, но едва на 15-та позиция. Емполи е 16-и, но с точка по-малко от "бяло-сините".