В двубой от 12-ия кръг на Серия А СПАЛ и Каляри завършиха 2:2. За домакините се разписаха Петания и Антенучи, а за гостите точни бяха Паволети и Йоница. Така двата тима взеха по 1 точка. 

СПАЛ откри резултата още в 3-ата минута, след като Петания се разписа с глава, засичайки центриране отдясно след добра атака. Девет минути по-късно домакините отново имаха възможност да удвоят преднината си, след като отново голмайсторът на домакините беше на добра позиция, но този път вратарят спаси ефектно.

През втората част гостите от Каляри опитаха да стигнат до попадение, но в 58-ата минута Жоао Педро пропусна да изравни резултата. СПАЛ почти реши изхода от двубоя с второ попадение в 72-ата минута, когато Антенучи беше на точното място и прониза вратаря на гостите, след като с елегантен финт се справи с бранител и се разписа. 

Гостите не се предадоха и две минути по-късно Паволети върна интригата, намалявайки резултата. Той надскочи бранителите на домакините и се разписа с красив удар с глава. В 76-ата минута се стигна до 2:2 след като Йоница получи пас от съотборник в наказателното поле на СПАЛ, финтира защитник и прониза мрежата.

В крайна сметка двата тима завършиха 2:2 и след спечелената една точка, Каляри е на 13-ото място с 14 точки, а СПАЛ е на 15-ото с 13.