Премиерът на Италия и президент на Милан Силвио Берлускони направи обширно изявление, в което обясни защо няма да продаде Кака на Манчестър Сити, въпреки феноменалната оферта на гражданите.

„Кака е не само велик футболист на терена, той също така е много благороден човек” – заяви Берлускони – „Не само, че парите не са всичко за него, той е щастлив да остане в Милан с всички негови приятели.”

„Той е близък с всички, той получи молба от всички фенове на Милан да остане. Кака никога не е извивал ръцете на Милан, опитвайки се да подобри договора си, докато обсъждахме офертата на Манчестър Сити. Той не е искал нито стотинка отгоре, за да остане тук – той е много доблестен човек.”

„Това, което се случи с Ман Сити през последните няколко дни доказва, че парите не са всичко във футбола. Милан каза на Кака за офератата от Сити, точно както каза на Шевченко за Челси.”

„Предложението, което Кака получи бе значително по-голямо, но той никога не поиска повече от Милан. Аз като човек и като футболен фен съм много, много щастлив. Той е силно религиозен. По неговия екип носи надпис „Аз принадлежа на Исус”. Той е необикновено момче”, каза още босът на Милан.

Кака дойде при росонерите от Сао Пауло през 2003 година и до момента има 244 мача и 83 гола за клуба, с който спечели Шампионската лига и Златната топка през 2007 година.