Президентът на Милан Силвио Берлускони спря продажбата на Кака в Манчестър Сити в последния момент преди договорът да бъде подписан, като обяви, че не може да се раздели с бразилеца и той остава на Сан Сиро.

Под бурните протести на тифозите на росонерите, които дори блокираха улици в Милано, двата клуба и бащата на футболиста, който е и него представител, са договорили всички подробности по трансфера и е оставало само плеймейкърът да подпише.

От полицията дори изпратиха патрули, които да съпроводят Кака от дома му до мястото на финализиране на сделката, опасявайки се, че ултрасите ще се опитат да попречат любимецът им да бъде продаден за невероятните 107 милиона паунда.

В този момент се намесва Берлускони, който е и премиер на Италия, за да заяви, че не може да се раздели с виртуозния кариока.
Най-добрият футболист в света за 2007 година пък през цялото време бе категоричен, че иска да остане на Сан Сиро и дори окуражи феновете по време на протеста им, показвайки се с фланелка на Милан на балкона на къщата си.