Малко след като подписа договор за продажба на 49% от акциите си на тайландския бизнесмен Бий Таечаубол, босът на Милан Силвио Берлускони намекна, че може и да се отметне от обещанието си да продаде и още 2% от пакета си на милиардера. 

Това трябваше да се случи на по-късен етап, а дотогава известният като Мистър Бий богаташ да налива пари в "росонерите". Но бившият премиер на Италия обяви, че може да обмисли сериозно сделката, ако види неща, които не му харесват. 

"Да продам Милан, означава да продам част от душата си, да продам детството си, защото посещението на стадиона с баща ми беше един от първите ми спомени с него. Затова търся човек, който да налива пари в отбора веднага, а не просто да търси известност."

"Наясно съм, че може и да има такива намерение у Мистър Бий, защото Милан е всеизвестна марка по целия свят. Затова съм много внимателен и ще следя изкъсо намеренията на купувача. Няма да позволя клубът да отиде в ръцете на някого, който няма сърце за него."

"Затова, ако преговорите не протекат по начина, по който ви обясних сега, аз съм готов с нов план за Милан. Той ще стане изцяло италиански клуб. Ще е нещо като националния отбор в една лига, която се е ориентирала все повече към вноса", сподели Берлускони пред изданието "Теленорд".