Продажбата на Милан в ръцете на тайландския бизнесмен Бий Течаубол изглежда все по-малко вероятна. Причината е, че президентът на клуба Силвио Берлускони не е сигурен дали иска да продължи преговорите.

Двамата прекараха в разговори вчерашния ден, без да стигнат до някаква допирна точка, което се дължи на раздразнението на кандидат-купувача.

Днес ще има втори тур на преговорите, като целта на Мистър Бий, както го наричат в Италия, е да купи 51 процента от акциите. Счита се, че между двете страни има сключен предварителен договор за продажба, но това не е гаранция за нищо.

Според „Гадзета дело спорт“ основната пречка пред сделката е разминаването по отношение дела, който е сложен на масата. Берлускони не желаел да продаде 51 процента, а искал да се раздели със 75 процента от акциите си. Така той щял да избегне ситуацията, в която вече няма да има властта, но ще остане с огромен финансов ангажимент към отбора.

В същото време бившият премиер не се решавал на продажбата, тъй като феновете вече са настроени срещу него. „Не бих искал да си тръгна като губещ“, споделил той пред близките си.