Рафа Бенитес бе много доволен след успеха на неговия Наполи с 1:0 над Рома, който доближи тимът от Неапол до второто място.

„От много мачове виждаме, че Наполи играе добре и не печели, така че да победим силен отбор като Рома, мисля, че можем да сме щастливи“, каза Бенитес след двубоя.

„Мисля, че сме единственият отбор този сезон, който победи Рома два пъти. Това трябва да значи, че правим нещо правилно.“

„Загубихме Валон Бехрами и Жоржиньо, така че трябваше да променим нещата, което направи победата още по-приятна. Показахме качество през годината и без определени играчи днес все пак имахме голови възможности и запазихме суха мрежа.“

„Разбира се, че имахме някои проблеми на контраатака, но това бе, защото губехме топката, така че трябва да работим върху това. Идеята ни бе да атакуваме и бяхме в предни позиции от началото, опитвайки се да вземем победата. Мисля, че и двата отбора имаха своите шансове и можеше да отиде в двете посоки, но ние се възползвахме от нашите възможности и спечелихме мача“, допълни Бенитес.