Наполи спечели дербито от 27-я кръг на Серия А, след като победи с 1:0 Рома в страхотен мач.

Трите точки за неаполитанците бяха изключително важни в борбата им именно с Рома за второто място. Двата отбора вече са разделени само от три точки - "вълците" имат 58, а Наполи е с 55.

С победата, Наполи освен всичко друго направи задачата на всички извън тройката за призови места почти невъзможна, тъй като дръпна с 10 точки пред четвъртия Фиорентина.

Страхотно дерби в Италия, Наполи излъга Рома

източник: Gulliver/Getty Images

Рома бе малко по-добрият отбор на терена, и имаше с една идея повече положения за гол. Наполи обаче изчака супертърпеливо своя миг, и нанесе удар в 81-та минута, за да вземе всичко.

Мишел Бастош и Жервиньо пропуснаха страхотни шансове за гостите, докато Драйс Мертенс бе острието на Наполи през първото полувреме. Срещата малко се помрачи, след като Кевин Строотман колабира на терена, и трябваше 12 минути след началото да напусне принудително.

Страхотно дерби в Италия, Наполи излъга Рома

източник: Gulliver/Getty Images

Мехди Бенатия прати топката с глава в мрежата в 26-та минута, но бе в засада, и попадение не бе зачетено. Жервиньо непрекъснато бе заплаха за Пепе Рейна, но испанският страж не трепна. Морган Де Санктис на другата врата обаче също бе непоколебим, и двамата вратари бяха в основата на това равенството да се запази, чак до финалните мигове от мача.

Инсине и Енрике се появиха на терена през второто полувреме за Наполи, а Адем Ляич влезе за Рома. Рейна и Де Санктис продължиха да бранят вратите си без грешка, при опитите на Мертенс, Флоренци, Майкон, от една страна, и на Кайехон и Игуаин от другата.

Единственото попадение падна в 81-та минута, когато Фаузи Гулам центрира мощно отляво, и Кайехон с отличен отскок остави под себе си защитата на Рома, за да прати с глава топката в мрежата.

Това бе десети гол на Кайехон в Серия А, а последният опит на Майкон да изравни, се оказа неуспешен, и така победата остана на "Сан Паоло".

Страхотно дерби в Италия, Наполи излъга Рома

източник: Gulliver/Getty Images