Устремилият се към титлата в Италия тим на Милан направи сериозна крачка към целта си, побеждавайки настоящия първенец Интер. В супердербито на италианската Серия А, „росонерите” се наложиха минимално с 1:0, въпреки че доиграха двубоя с човек по-малко. По ирония на съдбата Златан Ибрахимович наказа бившия си клуб с точно изпълнена дузпа още в петата минута на мача.

Дербито бе дебютно и да двамата треньори – Рафаел Бенитес и Масимилиано Алегри, които не можеха да разчитат на куп ключови футболисти. Символичните гости от Милан бяха лишени от услугите на Алешандре Пато, Пипо Индзаги, Даниеле Бонера и Масимо Одо.

От своя страна испанският наставник на Интер не можеше да използва Дъглас Майкон, Съли Мунтари, Тиаго Мота, Макдоналд Марига и Валтер Самуел. В състава на Интер обаче се завърна Уесли Снайдер.

Отборът на Милан бе първият, който успя да застраши противниковата врата. Още в началните минути Кларънс Зеедорф стреля над вратата след пас на Абате. Секунди по-късно Златан Ибрахимович бе съборен в наказателното поле от персоналния си пазач Матераци, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана самият Ибрахимович, който стреля в обратния ъгъл на вратаря, за да даде преднина на своя тим.

В 60-ата минута на мача, отборът на Милан остана с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Абате. Въпреки численото си предимство и упражнения натиск в края на мача, възпитаниците на Рафа Бенитес не успяха да превземат вратата на Абиати.

Тимът на Милан продължава да бъде лидер в подреждането, докато отборът на Интер се смъкна до петата позиция.