Ръководството на Барселона има цели пет опции за заместник на напускащия десен защитник Даниел Алвеш. Бразилецът почти 100% напуска през лятото, когато изтича договорът му с каталунците, а тази седмица не се разбра с ръководството за удължаването му. 

Затова шефовете започнаха търсенето на негов заместник и са се спрели на най-добрите опции, които са на пазара. Според Goal.com, това са Матео Дармиан от Торино, Фабиньо от Монако, Серж Орие от ПСЖ, Марио Гаспар от Виляреал и Лукаш Пишчек от Борусия Дортмунд. 

Според изданието обаче, най-големи са шансовете на "Камп Ноу" да пристигне италианският национал. За него е приготвена оферта от 15 млн. евро, а качествата му са добре познати на клубното ръководство. 

Или по-точно на новия спортен директор Ариедо Брайда, който познава качествата на Дармиан от съвместния им престой в Милан от преди няколко години. Точно той смята да задвижи нещата около трансфера с колегите си от Торино. 

Когото и от петимата да изберат каталунците, те няма да могат да го картотекират преди януари 2016 г., защото тогава се вдига забраната за трансфери на испанския гранд.