Ръководството на Барселона трябва да се срещне с Даниел Алвеш и Шави Ернандес до края на тази седмица и да предприеме конкретни решения относно бъдещето на двамата играчи.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу при всички положения ще се срещне в следващите дни с представителите на двамата футболисти.

Барселона ще направи всичко нужно, за да задържи Алвеш с нов договор, тъй като отборът има наказание от ФИФА да не картотекира играчи до 1 януари 2016 година и не може да си позволи да загуби бразилеца.

Каталунците по всичко изглежда, че ще дадат свобода на Шави и капитанът на Барселона сам ще решава дали ще остане още една година на „Камп Ноу“ и ще изпълни договора си с клуба или ще напусне в посока Катар.

Навършващият 32 години на 6 май бранител бе спряган за трансфер в ПСЖ, но обяви желанието си първи да чуе офертата на Барса.

Според каталунското издание "Спорт", към Алвеш ще бъде отправено предложение да остане за още две години.

Заплатата на играча пък ще бъде обвързана с броя изиграни срещи през сезона, което не би трябвало да го притеснява с оглед липсата на сериозна конкуренция за титулярното място на десен защитник.