Легендарният капитан на Милан от близкото минало - Франко Барези, се изказа ласкаво за настоящия треньор на тима Масимилиано Алегри.

След седемгодишно прекъсване росонерите спечелиха титлата в Серия А още в първия сезон на Алегри начело на отбора, като убедиха всички, че именно те заслужават да са шампиони на Италия.

“Макс е смесица между Карло Анчелоти и Фабио Капело”, каза Барези, сравнявайки младия наставник с последните двама специалисти, спечелили Скудетото.

“Алегри направи великолепен старт на приключението си в Милано, създавайки база тимът да стане конкурентноспособен и в Европа.”

“В началото всички бяхме любопитни да видим неговата стойност. Той беше достатъчно добър, за да успее да контролира важна група от играчи.”

“Той успя да извлече най-доброто от всеки, включително и от тези, който не играха толкова много през миналия сезон.”

“Важното нещо беше целта да бъде спечелена титлата и играчите разбраха това, благодарение на Алегри”, каза още Барези, който прекара цялата си кариера на Сан Сиро и от 1977 до 1997 записа над 700 мача за Милан, в които спечели 7 титли на Италия, 3 пъти стана шампион на Европа и 2 пъти на света на клубно ниво. Той има и световна титла с Италия от 1982 година, и финал от Мондиал 1994 в САЩ.