Милан направи равенство 0:0 като гост на Рома и два кръга преди края вече е недостижим на върха в класирането в Серия А.

Титлата в Италия е 18-а за росонерите, които не бяха вдигали Скудетото от 7 години насам и го спечелиха в дебютния сезон на Масимилиано Алегри на треньорския мостик на тима.



Няколко хиляди тифози от Милано бяха пропътували разстоянието до Рим, за да гледат шампионския мач на Стадио Олимпико и след като двата тима не си вкараха гол, заслужено ликуваха.



Днешният двубой пък бе юбилеен 400-ен в Калчото за бранителя на Милан Алесандро Неста.



Иначе в самия двубой Рома имаше леко предимство през първата част, но вратарят на гостите Кристиан Абиати отчая Мирко Вучинич и Марко Касети.

Най-чистото голово положение в мача беше за Милан. Малко след началото на второто полувреме, когато Робиньо нацели гредата от отлична позиция.

До края на срещата играчите на Алегри показаха хладнокръвна игра и не позволиха на вълците да застрашат сериозно вратата на Абиати, въпреки натиска, който се опитаха да упражнят.



Така нулевото равенство за Милан бе равносилно на първа титла от 2004 година насам и 18-ата в клубната витрина.



Рома пък се изкачи на четвърто място, като се изравни с градския съперник Лацио в битката за Шампионската лига.

Росонерите ще получат Скудетото на своя стадион Сан Сиро на 14 май, когато срещат бившия тим на Масимилиано Алегри - Каляри.

szólj hozzá: Roma 0-0 Milan