Треньорът на Милан Масимилиано Алегри бе възхитен от представянето на Роналдиньо, който влезе в игра в 85-ата минута на гостуването на Оксер и за само няколко мига на терена успя да направи няколко прекрасния отигравания и да вкара хубав гол за крайното 2:0.

„Радвам се за Роналдиньо, тъй като не беше лесно за него да влезе и да повлияе така на последните минути от срещата”, каза Алегри след двубоя от Шампионската лига.

„Всички ние разбираме, че целта е да се постигат резултати, всички трябва да се жертваме и да работим здраво. Отборът осъзна това бързо и върви добре в Серия А и Шампионската лига”.

„Би било трудно да играем без Златан Ибрахимович, тъй като не разполагаме с друг с неговите характеристики”, обясни наставникът на Милан липсата на здрави нападатели, която прави шведът повече от незаменим и добави:

„Можем да играем с Роналдиньо и Робиньо заедно на терена. Това ще бъде отбор с велика техника, но ще има по-слабо физическо представяне.”

„Това класиране за 1/8-финалите ни дава сила и това беше важна вечер за нас. Доволен съм, че запазихме мрежата си суха за трети път”, сподели още Масимилиано Алегри.