Треньорът на Милан Масимилиано Алегри коментира снощната драма в Серия А, при която лидерът Ювентус направи изненадващо домакинско равенство 1:1 срещу Лече, след като пет минути преди края водеше с 1:0.

Издънката в Торино съживи битката за титлата в Италия, след като в същото време росонерите победиха с 2:0 Аталанта и два кръга преди края се доближиха на само точка зад Старата госпожа.

„Пет минути преди края на мачовете Скудетото изглеждаше на практика решено“, каза Алегри, тъй като Ювентус водеше с 1:0 до 85-ата минута, когато играещите с човек по-малко гости изравниха.

„В неделя ще бъде една прекрасна вечер. Наистина очакваме с нетърпение дербито ни с Интер. Играчите ще бъдат дори още по-мотивирани да спечелят.“

„Ако се представим добре срещу Интер и Юве се подхлъзне отново, тогава можем да ги изпреварим. Титлата е все още в ръцете на Ювентус, но ние вярваме и винаги сме вярвали.“

„В последните 15 минути срещу Аталанта се чувствах като в операта, чакайки финала на спектакъла, защото знаехме, че само гол на Лече в Торино може да ни помогне. Това беше трудно да се предскаже, но това е футболът“, обясни треньорът на Милан как цялото внимание е било насочено към случващото се на мача на Ювентус.