Ювентус и Интер се издъниха в 36-я кръг на Серия А, а от това най-добре се възползваха Милан и Удинезе.

Ювентус завърши наравно 1:1 срещу Лече, при това с човек повече цели 35 минути. Валери Божинов бе в групата на гостите, но не се появи в игра. Клаудио Маркизио вкара още в деветата минута за „Старата госпожа“, а Юве имаше още една дузина положения да отбележи, особено след изгонването на Хуан Куадрадо в 55-та минута. Вместо това обаче, с единствения си точен удар в очертанията на вратата, Лече изравни пет минути преди края с попадение на Луис Муриел. Така Ювентус остана само със 78 точки, а до края на сезона има цели два кръга.

Милан успя да се възползва от тази грешна стъпка на торинския съперник, и с успех с 2:0 срещу Аталанта, събра 77 точки, и вече е само на една-единствена от лидера. В деветата минута Съли Мунтари откри след асистенция на Златан Ибрахимович, а в добавените минути на редовните 90 Робиньо добави още един гол с глава за крайния резултат.

Интер падна лошо в Парма, с 1:3, и изпаднаха от петицата. Уесли Снайдер вкара първия гол в мача, в 13-та минута, но точно 40 по-късно Фернандо Маркес изравни, веднага след това се разписа и Себастиан Джовинко, а Джонатан Биабиани оформи крайното 3:1 за „дуковете“ в 82-та минута.

ВИДЕО: Юве и Интер с кошмарни издънки, Милан само на точка от върха

източник: Reuters

Удинезе и Лацио се възползваха веднага, и заеха последните две места, даващи европейски квоти.

Удинезе би като гост Чезена с 1:0, с попадение на Диего Фабрини още в четвъртата минута.

Лацио изкопчи трудно 1:1 от Сиена, след като Матиа Дестро откри през първото полувреме за гостите, но Кристиан Ледесма изравни след почивката. Точката стигна, за да може Лацио да събере 55 точки, колкото има и Интер, но изпревари „нерадзурите“ в класирането.

Новара се присъедини към Чезена и двата отбора вече са изпаднали в Серия Б, докато Лече ще таи надежди за последните два кръга.

Киево 0:0 Рома

Наполи 2:0 Палермо

Чезена 0:1 Удинезе

Лацио 1:1 Сиена

Дженоа 2:1 Каляри

Фиорентина 2:2 Новара

Милан 2:0 Аталанта

Катания 0:1 Болоня

Ювентус 1:1 Лече

Парма 3:1 Интер


szólj hozzá: tutti gol