Треньорът на Милан Масимилиано Алегри не скри задоволството си от формата на неговия тим, но разкри, че Робиньо иска да се върне в родната Бразилия.

Днес „росонерите“ разбиха Пескара с 4:1, а Антонио Ночерино вкара най-бързия гол за сезона в Италия, пронизвайки вратаря на гостите само след 35 секунди игра. Робиньо започна като титуляр, както го прави напоследък, но въпреки похвалите на Алегри бившият ас на Реал Мадрид иска да напусне „Сан Сиро“.

„Трябва да продължим да работим, защото се опитваме да даваме най-доброто от себе си и все още изоставаме на доста точки от върха“, сподели специалистът от Ливорно. „Има някои неща които са извън нашия контрол. Милан се справя добре след негативния старт на сезона, всички играчи бележат прогрес, а и късметът е с нас напоследък.“

„Клубът знае кои играчи смятам, че могат да заместят идеално Златан Ибрахимович и Тиаго Силва. Робиньо ни каза, че иска да се прибере в Бразилия. Ако той промени решението си, с радост ще го задържим, но ако наистина иска да напусне, това е негово право“, сподели Алегри.

Сантос изглежда като най-вероятната дестинация за атакуващия футболист, макар и вече една оферта да бе отхвърлена от ръководството на Милан.