Треньорът на Милан Масимилиано Алегри призова играчите и феновете на клуба да не стават „параноични“ след смущаващата загуба с 3:5 от Манчестър Сити в полуфинала за „Ауди Къп“.

„Росонерите“ изоставаха с 0:5 до 35-ата минута в Мюнхен, но до почивката успяха да върнат три от попаденията. Резултатът от мача обаче остана непроменен до края и така италианците ще играят за третото място със загубилия от двойката Байерн-Сао Пауло.

„Играхме ужасно през първия половин час, имаше плахост и не предприехме нито едно единоборство“, каза тактикът от Ливорно. „Много от играчите ни никога не са играли в атмосфера като тази. В този момент, когато националите са на почивка и с контузените ни играчи, знаехме, че ще имаме трудности.“

„Трябваше да се представим по-добре по отношение на характера, но после успяхме да се върнем в мача, а през второто полувреме имахме шанс дори намалим до 5:4. Някои от играчите ни играха прилично днес. Ние сме отбор със 7 или 8 играчи под 20 години, така че не трябва да стигаме до параноя след определени загуби“, добави Алегри.