Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че е очаквал по-добра игра от своя тим, но въпреки това е доволен от успеха над Милан с 1:0 в 13-ия кръг на Серия А.

Миг на магия от Пауло Дибала донесе трите точки за „старата госпожа“, които бяха с цената на 6-и пореден успех за торинци над „росонерите“ в калчото. Това е абсолютен рекорд, който няма аналог в съперничеството между двата италиански гранда.

„Мачът беше доста сложен, защото Милан се бранеше добре и ни причини проблеми. В същото време ние трябваше да движим по-добре топката между линиите. Не играхме добре, но пък бяхме солидни“, отчете специалистът, който е последният наставник, донесъл шампионска титла на Милан.

„Важното беше да спечелим и да изпреварим Милан в Серия А. Дано и в сряда да постигнем добър резултат срещу Манчестър Сити в Шампионската лига“, добави специалистът.

„Ние не им позволихме нищо освен изстрела на Алесио Черчи в добавеното време. Трябва да бъдем по-добри по отношение вземането на решения и да не прибързваме с последния пас. Поне показваме малко повече постоянство в резултатите и това е важно. Днес записахме втора суха мрежа след тази срещу Аталанта. Може и да не се представихме на висота, но пак казвам – бяхме солидни“, добави Алегри.