Треньорът на Милан Масимилиано Алегри похвали Марио Балотели за неговия ентусиазъм и поведение при победата с 1:0 над Киево вчера.

Макар че не успя да се разпише, нападателят на „росонерите“ изигра важна роля за победния гол на Рикардо Монтоливо. Негово изпълнение на пряк свободен удар хвана неподготвен вратаря на „летящите магаренца“, който боксира топката право в краката на халфа.

„Балотели дойде през януари, а дотогава не разполагахме с толкова добър изпълнител на преки свободни удари“, заяви Алегри. „Монтоливо се справи добре при попадението, но Балотели успя да улучи вратата при всяко едно от изпълненията си, независимо от дистанцията или ъгъла. Той притежава огромен талант и бележи прогрес в поведението си. На няколко пъти бе изритан лошо от бранителите, но не каза и дума.“

„Марио играе с ентусиазъм, той се чувства положителен герой в Милан и мисля, че може да направи много повече. Неговите качества са забележителни.“

„Стефан Ел Шаарави трябва да запази спокойствие, не се налага всеки път да се стреми към гола. През второто полувреме той се справи много добре, докато рано в мача оставаше твърде изолиран. Най-важното е, че отборът играе добре и побеждава“, завърши Алегри.