Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри смята, че равенството с Барселона 0:0 в първия четвъртфинал между двата отбора от Шампионската лига, „дава сила“ на „росонерите“ за реванша. Президентът на италианския гранд Силвио Берлускони обаче не бе никак доволен.

„Дали съм щастлив? Отчасти. Но имам и някои забележки,“ отбеляза босът, визирайки притежанието на топката, което тотално бе в полза на Барселона.

„Мисля, че президентът е прав, на моменти играхме много добре, през първото полувреме особено изхабихме много сили,“ заяви Алегри впоследствие пред Sky Sport Italia.

„Защитавахме се много организирано. Трябва да сме доволни от резултата, особено след като той ни оставя шанс да продължим в два от възможните три развоя на реванша,“ добави наставникът. При равенство с голове, и победа, Милан продължава.

„Барселона почти винаги вкарва попадения, така че поздравявам момчетата си, че си свършиха работата. В Испания ще е трудно, но този резултат ни вдъхва сили,“ завърши Алегри и призна, че е направил принудителни смени в мача, но се надява всичките му състезатели да се възстановят до реванша, а други – да са в още по-добра форма.