Треньорът на Милан Масимилиано Алегри не видя нито една положителна страна в представянето на своите футболисти след поражението с 1:2 от Верона, с което „росонерите“ стартираха кампанията си Серия А.

„Играхме лош футбол, представихме се слабо като отбор. Трябваше да контролираме топката по-добре“, гневеше се специалистът, който видя как неговия отбор пропиля преднината си от един гол.

Лука Тони изигра много силен мач за състава на „скаглиерите“ и с две попадения даде летящ старт на тима си преди сблъсъка с Рома в следващия кръг.

„Ние сами реанимирахме Верона, който се мъчеше. Играхме слабо и те заслужиха победата, така че трябва да реагираме. Трябва да играем с повече целеустременост, за да постигаме резултати. Не съм толкова разтревожен, колкото ядосан, защото сами си правим живота труден. Меки сме в единоборствата и сме зле с техниката.“

„Това бе първият кръг и е нормално загуба като тази да бъде болезнена, особено преди важния плейоф срещу ПСВ Айндховен в Шампионската лига. Тони даде тон на Верона и се бори като лъв, което трябваше да бъде наша отличителна черта. Трябва да показваме различно поведение. Има някои играчи, които пропуснаха част от тренировките в подготовката, но това не бива да е оправдание. Играхме като отбор само за 13 минути в целия мач“, отсече Алегри.